Hoe zou het zijn als je niet meer verkrampt bij de herinnering aan die keer dat je een blauwtje liep, geen steek in je maag voelt wanneer je collega eerder promotie maakt en je die kritische stem in je hoofd eindelijk eens kon temperen?

In de training Glorieus Falen leren we deelnemers een faalmoment te vertalen naar een Glorieus Faalverhaal. Dit doen we aan de hand van drie essentiële leidersschap skills:

  • Persoonlijke reflectie 
    Deelnemers leren hun faalmoment met nieuwe ogen te bekijken. In plaats van een knoop in hun maag te voelen en de ervaring weg te stoppen, leren ze zichzelf beter kennen door head first de ervaring in te duiken d.m.v. persoonlijke onderzoeksvragen te beantwoorden. Ze zoeken – samen met hun teamgenoten –  naar waar het schuurde, wat de faalervaring hen leerde en vooral ook naar waar de humor en ruimte zit.

  • Storytelling
    Nadat de deelnemers meer helderheid hebben gekregen over de betekenis van hun faalervaring, leren ze hoe ze dit verhaal kunnen gebruiken om anderen te inspireren. Ze leren storytelling skills en structureren hun verhaal, zodat ze hun eigen pijnlijke ervaring in kunnen zetten om de luisteraar een les mee te geven.

  • Empathisch luisteren
    Wanneer we dan eenmaal de moed bij elkaar rapen om een faalverhaal te vertellen, komt het maar al te vaak voor dat we niet de reactie krijgen die we hoopten; ‘Wát heb je tegen je baas gezegd!? Dat zou ik écht niet zou hebben aangepakt!’ of ‘Je denkt dat jíj het zwaar hebt, je moet mijn verhaal eens horen!’. We leren de deelnemers om, naast het vertellen van hun verhaal, ook te letten op hoe ze een veilige omgeving kunnen creëren voor anderen om faalverhalen te delen.

We merken in de trainingen dat, wanneer eenmaal het eerste verhaal is gedeeld, al snel het hek van de dam is. Het ene na het andere faalverhaal popt dan op als popcorn. Stukjes in onszelf die normaal pijn doen en we het liefst diep wegstoppen, worden ineens inspirerende, grappige en heroïsche verhalen die rijkelijk worden gedeeld. Deze gesprekken creëren verbindingvertrouwen en vooral ook veel lichtheid en humor in het teamEn dat is nu precies waarom we deze training geven!

Want al dat eenzame gepieker, daar is het leven toch veel te kort voor?

Deze training geef ik samen met Lotte Cloostermans. Lotte is auteur van het boek ‘De nieuwe kleren van het ego’ en trainer. Deze training geven we Incompany voor teams. Zo hebben we deze training al voor meerdere organisaties mogen geven zoals Coolblue.Interesse in deze training bij jouw organisatie, vraag dan hieronder vrijblijvend een offerte of meer informatie aan. Wie weet staan we dan binnenkort samen met jouw team glorieus te falen! Neem contact met ons op hiervoor. 

Individuele inschrijving
Ook op zondag 19 maart van 13.00u tot 17.00u geven we deze training. Tijdens deze middag gaan we aan de slag met de bovenstaande punten, maar hebben we ook iets extra’s toegevoegd. Want wanneer we jouw faalverhaal glorieus hebben gemaakt, ga jij dit op het podium vertellen! En wel op zaterdagavond 25 maart in de Kargadoor in Utrecht! 
De investering voor deze training en extra avond (incl. 2 extra toegangskaarten) is 295,-. Mail voor jouw inschrijving naar info@cynthiameevis.nl.